De Dokter De Pati Nt De Ziekte

Download De Dokter De Pati Nt De Ziekte PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Dokter De Pati Nt De Ziekte book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Dokter De Pati Nt De Ziekte not Found or Blank , you must refresh this page manually

De Dokter De Pati Nt De Ziekte


De Dokter De Pati Nt De Ziekte
DOWNLOAD
READ ONLINE
Download De Dokter De Pati Nt De Ziekte PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Medische Geschiedenis


Medische Geschiedenis
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : H.F.P. Hillen
language : nl
Publisher: Springer
Release Date : 2018-07-23Medische Geschiedenis written by H.F.P. Hillen and has been published by Springer this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018-07-23 with Medical categories.


Honderd jaar geleden gold tuberculose nog als volksziekte nummer één, tegenwoordig komt de ziekte in Nederland nauwelijks meer voor. Omgekeerd sprak niemand in 1900 over hypertensie of een hartinfarct. Ziekten komen en gaan. Net als de reactie op die aandoeningen. Zo is weerstand tegen vaccinatie, zoals we die tegenwoordig steeds vaker zien, geen nieuw verschijnsel; al sinds de late achttiende eeuw maken orthodoxe christenen hiertegen bezwaar. Het boek Medische geschiedenis geeft een overzicht van de geschiedenis van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen van de geneeskunde en de doorwerking daarvan in de moderne gezondheidszorg. Hoe is in de loop van de tijd gereageerd op ziekte en bedreigingen van de volksgezondheid? Waar, hoe en door wie werd de daartoe benodigde kennis verworven? Hoe werd die kennis in de praktijk gebracht? Wat kunnen we leren van het verleden? In de vier delen ('Ziekte', 'Kennis', 'Dokter en patiënt'en 'Maatschappij en gezondheidszorg') biedt Medische geschiedenis een kader voor reflectie op de huidige medische praktijk. De medische geschiedenis wordt daartoe besproken in thema's die relevant zijn voor het begrip van moderne gezondheidszorg. De thematische opbouw past bij de moderne visie op de medische geschiedschrijving. Daarbij is niet alleen aandacht voor de grote dokters en de vooruitgang in de geneeskunde, maar ook voor de maatschappelijke context en de paradoxen in het stelsel. De redactie heeft nationale en internationale auteurs geselecteerd die als onderzoeker en docent in de betreffende thema’s hun sporen hebben verdiend. Het boek is door de brede opzet interessant voor alle professionals werkzaam in de gezondheidszorg. Van het boek is ook een speciale versie beschikbaar voor het onderwijs; Leerboek medische geschiedenis (ISBN 9789036819893).

Het Geriatrie Formularium


Het Geriatrie Formularium
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Willem Pieter Achterberg
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2013Het Geriatrie Formularium written by Willem Pieter Achterberg and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013 with categories.
De Gids


De Gids
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 1973De Gids written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1973 with categories.
Handboek Poh Ggz


Handboek Poh Ggz
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Liesbeth Mok
language : nl
Publisher: Springer
Release Date : 2015-12-09Handboek Poh Ggz written by Liesbeth Mok and has been published by Springer this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-12-09 with Medical categories.


In dit boek komt tot uiting dat de POH-GGZ zowel in de breedte als in de diepte over generalistische vaardigheden en behandelmethoden dient te beschikken om hoogwaardige begeleiding of behandeling te bieden voor de meest voorkomende psychische klachten. Uitgangspunt is dat de POH-GGZ huisartsenzorg biedt. Dit boek is bedoeld voor de professional die werkzaam is als POH-GGZ of hiermee samenwerkt, zoals de huisarts, psychosomatisch fysiotherapeut, POH Somatiek, wijkverpleegkundige, haptonoom, apotheker-farmacotherapeut, psyscholoog, psychiater en de beroepskrachten van het buurtteam. Onderscheidend is dat het vanuit de beroepspraktijk is geschreven: de inhoud van de functie, de samenwerking binnen en buiten de huisartsenpraktijk, criteria voor doorverwijzing, rapportage en veel voorkomende klachten. De meest gebruikte screeningslijsten en meetinstrumenten worden toegelicht, evenals de methoden en methodieken die noodzakelijk zijn om de diversiteit aan klachten te kunnen behandelen of monitoren. Er is ook aandacht voor de POH-GGZ Kind en Jeugd en niet-patiëntgebonden taken die noodzakelijk zijn voor de profilering en professionalisering van de functie binnen de huisartsenpraktijk. De schrijvers van het boek werken als POH-GGZ en kaderhuisarts GGZ. Zij ervaren zelf dagelijks het belang van samenwerking om goede patiëntenzorg te bieden. Daarnaast zijn er bijdragen geleverd door deskundigen met specifieke kennis van deelgebieden die van belang zijn voor huisartsenzorg.

Anamnese En Advies


Anamnese En Advies
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : J. A. M. Schouten
language : nl
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
Release Date : 2013-04-12Anamnese En Advies written by J. A. M. Schouten and has been published by Bohn Stafleu van Loghum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-04-12 with Medical categories.


De informatie-uitwisseling tussen arts en patiënt schiet nogal eens tekort, met nadelige consequenties voor de kwaliteit van de medische zorg tot gevolg. Diagnosen worden onjuist of te laat gesteld, verwijzingen zijn overbodig of behandeladviezen worden niet opgevolgd door ontevredenheid van patienten. Anamnese en advies, richtlijnen voor de informatie-uitwisseling tussen arts en patient is geschreven om een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de informatieuitwisseling tussen arts en patiënt. Deze informatie-uitwisseling heeft betrekking op het gesprek tussen arts en patient, zoals zich dat afspeelt in het consult van de patient bij de huisarts, in het bezoek van de patient aan de specialistische polikliniek, en in de vele -soms incidentele- contacten met artsen en specialisten tijdens het verblijf van de patiënt in het ziekenhuis. In deze derde, herziene druk van Anamnese en advies zijn herzieningen aangebracht op die punten waar de aard van de gespreksvoering veranderd is ten gevolge van recente ontwikkelingen in de geneeskunde en de maatschappij. Te denken valt hierbij aan de zogenaamde 'mondige' patiënten en de verbreiding van medische kennis onder de bevolking. Nieuw is ook het laatste hoofdstuk, waarin in het aanbevolen gespreksmodel in verband wordt gebracht met de vraag: 'Wat is eigenlijk de grondhouding waarmee de arts zijn beroep wil uitoefenen?'.

Nederlands Tijdschrift Voor Geneeskunde


Nederlands Tijdschrift Voor Geneeskunde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author :
language : nl
Publisher:
Release Date : 1907Nederlands Tijdschrift Voor Geneeskunde written by and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1907 with Medicine categories.
Arbeid En Belastbaarheid


Arbeid En Belastbaarheid
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Peter Gijsbers
language : nl
Publisher: Springer Science & Business Media
Release Date : 2009-05-18Arbeid En Belastbaarheid written by Peter Gijsbers and has been published by Springer Science & Business Media this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2009-05-18 with categories.


Arbeid en Belastbaarheid.