De Meisjes Van Ravensbruck

Download De Meisjes Van Ravensbruck PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get De Meisjes Van Ravensbruck book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content De Meisjes Van Ravensbruck not Found or Blank , you must refresh this page manually

De Meisjes Van Ravensbruck


De Meisjes Van Ravensbruck
DOWNLOAD
READ ONLINE
Download De Meisjes Van Ravensbruck PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.De Meisjes Van Ravensbruck


De Meisjes Van Ravensbruck
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Anna Ellory
language : nl
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release Date : 2020-03-17De Meisjes Van Ravensbruck written by Anna Ellory and has been published by Luitingh Sijthoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-03-17 with Fiction categories.


Anna Ellory vertelt in het aangrijpende De meisjes van Ravensbrück over liefde, de duisternis van de Holocaust en de hoop op overleven. Bestseller in Engeland. 1989, Berlijn. De Muur is gevallen en Berlijn viert feest. Miriam is uit een lastig huwelijk gevlucht om voor haar stervende vader Henryk te zorgen. Ze voelt zich schuldig dat ze hem al jaren maar heel weinig heeft gezien; hij was het niet eens met haar huwelijk. Dan ziet ze tijdens het verzorgen een kamptatoeage op zijn arm en kantelt alles wat ze over hem dacht te weten. Hij is niet Joods, waarom heeft hij dan in een concentratiekamp gezeten? Hij heeft nooit een woord gesproken over de oorlog. Ze gaat op zoek naar antwoorden en in zijn spullen vindt ze tot haar ontzetting een kampuniform van Ravensbrück, het vrouwenkamp. Wanneer ze in de zomen van het uniform geheime brieven aan haar vader ontdekt, die daar al 40 jaar verstopt zitten, probeert ze het mysterie van zijn verleden te ontrafelen. ‘Ellory's krachtige debuut... onthult de verontrustende waarheid over deze vrouwen en hun kracht, opoffering en uithoudingsvermogen. Pak de zakdoeken er maar bij!’ Heat Magazine ‘Een buitengewone en meeslepende roman die me van begin tot eind in zijn greep hield en ontroerde.’ Mary Chamberlain, auteur van De kleermaakster van Dachau

Ravensbruck


Ravensbruck
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sarah Helm
language : nl
Publisher: Ambo|Anthos
Release Date : 2015-08-15Ravensbruck written by Sarah Helm and has been published by Ambo|Anthos this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-08-15 with History categories.


‘Ravensbrück’ van Sarah Helm is het standaardwerk over het grootste en beruchtste concentratiekamp voor vrouwen. In de Tweede Wereldoorlog hebben 160.000 vrouwen van alle standen en nationaliteiten gevangen gezeten in dit kamp. Zij werden gruwelijk en onmenselijk behandeld en velen van hen vonden er de dood door ondervoeding, zware dwangarbeid, medische experimenten en executies. Op basis van interviews, ooggetuigenverslagen en onderzoek in archieven vertelt Sarah Helm het volledige verhaal van Ravensbrück, van de oprichting van het kamp in 1939 tot aan de bevrijding door het Rode Leger in 1945. Helm gaat daarbij niet alleen in op de gruwelijkheden die er hebben plaatsgevonden, maar vertelt ook de heroïsche verhalen van vrouwen die de kracht vonden om deze hel te overleven.

De Puzzelvrouwen Van Berlijn


De Puzzelvrouwen Van Berlijn
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Anna Ellory
language : nl
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release Date : 2021-07-09De Puzzelvrouwen Van Berlijn written by Anna Ellory and has been published by Luitingh Sijthoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-07-09 with Fiction categories.


In De puzzelvrouwen van Berlijn vertelt Anna Ellory, bekend van De meisjes van Ravensbrück, het aangrijpende verhaal over een verscheurde familie. Berlijn, 1989. Rune en zijn zusje Lotte ontvluchten met hun moeder hun thuis. De laatste keer dat ze bij papa wegliepen, waren ze binnen een week terug. Maar dit keer beginnen ze een nieuw leven, zegt mama. Tien jaar later zijn de herinneringen aan hun ontsnapping vaag en wonen de kinderen bij hun vader. Mama is weg. Wanneer op een dag een mysterieus notitieboekje wordt bezorgd dat van mama lijkt te zijn, scheurt hun vader het meteen aan stukken. Voor Lotte en Rune is de maat vol. Lukt het hen om samen de ware geschiedenis rondom hun moeders verdwijning te ontrafelen? De Britse Anna Ellory is de auteur van De meisjes van Ravensbrück. In haar boeken verweeft ze meeslepende fictie met bijzondere stukjes waargebeurde geschiedenis.

Over De Grens


Over De Grens
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mechtild Borrmann
language : nl
Publisher: A.W. Bruna Uitgevers
Release Date : 2019-03-05Over De Grens written by Mechtild Borrmann and has been published by A.W. Bruna Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-03-05 with Fiction categories.


Een aangrijpende roman van een verloren Duitse jeugd. Gebaseerd op een duister hoofdstuk uit de Duitse naoorlogse geschiedenis: kindertehuizen in de jaren vijftig De Schönings wonen in een dorp aan de Duits-Belgische grens. Zoals veel gezinnen daar proberen ook zij in de zware jaren na de oorlog wat extra’s te verdienen met het smokkelen van koffie. De zeventienjarige Henni is hier vanaf het begin bij betrokken en kent de route over het verraderlijke moerasgebied op haar duimpje. Zij kan de smokkelaars, voornamelijk kinderen, veilig in het donker door het gebied loodsen. Maar vanaf 1950 gaat de georganiseerde misdaad zich met de smokkel bemoeien en schrikt de douane er niet voor terug op hen te schieten. En op een nacht gebeurt het ondenkbare: Henni’s zusje wordt neergeschoten. Henni wordt in een tuchtschool vastgezet. Vanwege de koffiesmokkel. Maar dat is slechts een deel van de waarheid. Haar jongere broertjes, die Henni sinds de dood van hun moeder onder haar hoede had, belanden in een katholiek kindertehuis. Waar een van hen, de kleine Matthias, aan longontsteking sterft. Ook dat is slechts een deel van de waarheid...

De Kleermaakster Van Dachau


De Kleermaakster Van Dachau
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mary Chamberlain
language : nl
Publisher: A.W. Bruna Uitgevers
Release Date : 2016-04-05De Kleermaakster Van Dachau written by Mary Chamberlain and has been published by A.W. Bruna Uitgevers this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016-04-05 with Fiction categories.


'Spannend en aangrijpend boek over een Britse, aanvankelijk naieve jonge vrouw die snel haar onschuld kwijtraakt in misschien wel de meest dramatische periode van de Europese geschiedenis.' - Nederlands Dagblad

Een Tijd Om Nooit Te Vergeten


Een Tijd Om Nooit Te Vergeten
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Jennifer Robson
language : nl
Publisher: KokBoekencentrum Fictie
Release Date : 2020-12-08Een Tijd Om Nooit Te Vergeten written by Jennifer Robson and has been published by KokBoekencentrum Fictie this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-12-08 with Fiction categories.


Een meeslepende historische roman over twee borduursters die de bruidsjapon van prinses Elizabeth maken, niet wetend dat dit hun leven voorgoed zal veranderen. ‘Een tijd om nooit te vergeten’ van Jennifer Robson biedt een uniek en aangrijpend inkijkje in het atelier waar de beroemde bruidsjapon van prinses Elizabeth werd gemaakt. In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst. Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit. Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de transformerende kracht van liefde.

D Day Girls


D Day Girls
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Sarah Rose
language : nl
Publisher: Karakter
Release Date : 2020-03-11D Day Girls written by Sarah Rose and has been published by Karakter this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-03-11 with History categories.


BEKLEMM END! WAARGEBEURD. LEEST ALS EEN THRILLER! In de overtuiging dat Groot-Brittannië was verwikkeld in een existentiële strijd om haar voortbestaan richtte Churchill een geheime dienst op: de SOE (Special Operations Executive). De spionnen in deze dienst behoorden tot de crème de la crème. Hun taak was, zo verklaarde Churchill, om Europa in 'lichterlaaie' te zetten. Maar met nagenoeg alle mannen aan het front was de SOE gedwongen over te gaan tot een ongeevenaarde stap: het rekruteren van vrouwen. 39 vrouwen lieten hun families en geliefden achter en meldden zich aan... Dit is hun verhaal. In D-Day Girls vertelt Sarah Rose aan de hand van recent geopenbaard archiefmateriaal, dagboeken en herinneringen het verhaal van deze vrouwen uit de SOE: Andrée Borrel, een vechtlustige en gewiekste Parisienne die, met de Gestapo op haar hielen, vele Duitse verbindingslijnen wist te saboteren; Odette Sansom, een ongelukkig getrouwde jonge moeder die de SOE zag als een ontsnapping uit haar saaie leven naar een betekenisvol groots avontuur en Lise de Baissac, een sterk en onafhankelijk lid van de Franse 'high society' en ontegenzeggelijk de koningin van de SOE. Samen met 36 andere vrouwen legden zij met hun spionage- en sabotageactiviteiten achter de vijandelijke linies de basis voor het succes van de D-Day-invasie, die uiteindelijk de ommekeer van de Tweede Wereldoorlog zou worden.