Ontspoorde Wetenschap

Download Ontspoorde Wetenschap PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Ontspoorde Wetenschap book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Ontspoorde Wetenschap not Found or Blank , you must refresh this page manually

Ontspoorde Wetenschap


Ontspoorde Wetenschap
DOWNLOAD
READ ONLINE
Download Ontspoorde Wetenschap PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Ontspoorde Wetenschap


Ontspoorde Wetenschap
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Frank van Kolfschooten
language : nl
Publisher:
Release Date : 2012Ontspoorde Wetenschap written by Frank van Kolfschooten and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012 with categories.


Onderzoek naar de meest in het oog lopende gevallen van fraude in de wetenschap in Nederland.

Ontsporing


Ontsporing
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Diederik Stapel
language : nl
Publisher: Prometheus
Release Date : 2012-11-30Ontsporing written by Diederik Stapel and has been published by Prometheus this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-11-30 with Psychology categories.


Diederik Stapel was een vooraanstaand wetenschapper, gerespecteerd door zijn vakgenoten en populair bij zijn studenten. Aan zijn glansrijke carrière kwam een abrupt einde toen in september 2011 bekend werd dat Stapel veelvuldig onderzoeksresultaten had vervalst en zelfs had verzonnen. Zijn val was diep en hard. Maandenlang beheerste Stapels ontsporing de nationale en internationale media. Zijn handelwijze zal de boeken ingaan als een van de meest opzienbarende voorbeelden van wetenschappelijk bedrog ooit. Hoe kon hij zo hoog stijgen en zo dramatisch diep vallen? In Ontsporing vertelt Diederik Stapel voor het eerst sinds de onthulling zijn verhaal: zijn keuze voor de wetenschap, zijn enthousiasme en nieuwsgierigheid, zijn verlangen naar antwoorden en inzichten, de experimenten die hij opzette en de verleidingen waaraan hij geen weerstand kon bieden. Op pijnlijke wijze maakt hij duidelijk hoe hij zijn collegas en studenten, maar vooral zichzelf, stukje bij beetje een rad voor ogen draaide. Stapel trapt niet na, beschuldigt niemand en veegt zijn eigen straatje niet schoon; hij onderzoekt zichzelf minutieus en geeft de lezer een kijkje in de krochten van zijn ziel. Ontsporing is zowel een wetenschappelijke thriller waarvan de lezer de afloop al kent, als een vingerwijzing voor iedereen die wel eens verleid is om in zijn leven, werk of relatie de werkelijkheid mooier voor te stellen dan zij is. Het is het even onthutsende als ontroerende relaas van een intelligente, zoekende geest, die het verkeerde pad koos. Maar bovenal is Ontsporing een moedige, genadeloze autobiografie van een wetenschapper die keihard ten val kwam. Diederik Stapel (Oegstgeest, 1966) is getrouwd en heeft twee dochters. Tot zijn val in september 2011 was hij werkzaam in de universitaire wereld. Nu werkt hij als adviseur, motivator, meedenker, vragensteller en ervaringsdeskundige. `Alles kwam altijd heel mooi uit. Dat was het fijnst. Wat logisch leek, was waar. Dat gaf een voldaan en rustig gevoel. Als ik slimmer was geweest, had ik regelmatig onderzoek laten mislukken. Dat was realistischer, rationeler en sluwer geweest. Maar dat kon ik niet. Ik was een junkie geworden. Ik wilde dat het briljant en helder was. Hoe schitterender, hoe beter. Wat ik bedacht werd steeds mooier en mooier, en ik begon er ook steeds meer en meer in te geloven. Wat was de wereld prachtig. Wat was alles overzichtelijk gerangschikt. Hoe dikker het web van leugens werd, hoe meer ik begon te geloven dat het allemaal waar was. Dat was de enige manier om het vol te houden.

Erlijke Wetenschap


Erlijke Wetenschap
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Gustaa Cornelis
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2013-10-17Erlijke Wetenschap written by Gustaa Cornelis and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-10-17 with Science categories.


Een halt aan de wetenschappelijke fraude! Wat is er toch aan de hand in de academische wereld? Het ene na het andere geval van wetenschappelijke fraude haalt de media! In binnen- en buitenland reageren universitaire wereld en maatschappij met onbegrip, ongeloof en verontwaardiging. Het debat over wetenschappelijke integriteit en de nefaste invloed daarop van de almaar toenemende publicatiedruk woedt volop. Dreigt het vertrouwen in het wetenschappelijke wereldbeeld en in de wetenschappelijke onderzoeksmethode volledig teloor te gaan? Is het niet de hoogste tijd om die ontoelaatbare misbruiken in de wetenschap uit te roeien? Dit boek presenteert waarden aan studenten, criteria aan wetenschapsmensen en argumenten aan beleidsmakers om misbruiken, fraude en plagiaat te voorkomen. Aan de verbijsterde leek biedt de analyse een verhelderend inzicht. Eerlijke wetenschap is een onderhoudend (wetenschapsfilosofisch) essay over wetenschap en ethiek. Het biedt een onderbouwd en genuanceerd antwoord op een beschamende realiteit, voorbij de intuïtieve en emotionele uitspraken van sommige betrokkenen in de publieke ruimte.

De Kermis De Slavenjacht En Het Einde Van De Wetenschap


De Kermis De Slavenjacht En Het Einde Van De Wetenschap
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Michiel C de Jong
language : nl
Publisher: michiel c de jong
Release Date : 2020-10-09De Kermis De Slavenjacht En Het Einde Van De Wetenschap written by Michiel C de Jong and has been published by michiel c de jong this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2020-10-09 with Social Science categories.


Achter het zwarte masker gaat een vergeten geschiedenis schuil. Deze omvat de feestelijkste hoogtepunten en diepste angsten van vele generaties Nederlanders en Europeanen. Deze geschiedenis, die loopt van de middeleeuwen tot aan het begin van de 20e eeuw, ontbreekt in de officiële Nederlandse canon. Het sinterklaasfeest is als een tijdmachine die de verbinding legt met de culturele historie van Nederland. De wetenschap verdraait de geschiedenis van slavernij en de relatie met het sinterklaasfeest uit ideologische motieven. De ontmaskering van grootschalige misleiding zal het aanzien van de wetenschap voorgoed veranderen.

De Lazarus Vendetta


De Lazarus Vendetta
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Robert Ludlum
language : nl
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release Date : 2013-12-06De Lazarus Vendetta written by Robert Ludlum and has been published by Luitingh Sijthoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-12-06 with Fiction categories.


Robert Ludlum & Patrick Larkin, De Lazarus Vendetta De idealistische beweging der antiglobalisten is overgenomen door een ondergrondse antitechnologische groep, aangevoerd door een mysterieuze figuur die bekendstaat als Lazarus. Luitenant-kolonel Jon Smith van Covert-One is er getuige van dat de Lazarus-beweging tijdens een protestactie bij een technologisch laboratorium een aanslag pleegt, waarbij duizenden demonstranten een gruwelijke dood sterven. Smith krijgt van het Pentagon opdracht een onderzoek naar de terroristen te beginnen. Alle eerdere pogingen om deze radicalen te infiltreren zijn mislukt en de betrokken agenten zijn dood of spoorloos verdwenen. >br? Terwijl Smith steeds dieper in de Lazarus-beweging weet door te dringen, ontdekt hij dat de beweging deel uitmaakt van een plan dat miljarden levens dreigt te vernietigen en de wereld voorgoed zal veranderen. Robert Ludlum heeft meer dan vijfentwintig wereldwijde bestsellers op zijn naam. Voor de Jon Smith-serie werkte hij voor het eerst samen met andere auteurs. Eerder verschenen De Hades Factor, Het Cassandra Verbond, De Armageddon Machine en De Altman Code: spannende thrillers over ontspoorde wetenschap, spionage en blunders van overheidsinstanties.

Scolastica Of T Geheim Van Echte Studie


Scolastica Of T Geheim Van Echte Studie
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : A. Kuyper
language : nl
Publisher:
Release Date : 1889Scolastica Of T Geheim Van Echte Studie written by A. Kuyper and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1889 with categories.
De Moskou Vector


De Moskou Vector
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Robert Ludlum
language : nl
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release Date : 2013-12-06De Moskou Vector written by Robert Ludlum and has been published by Luitingh Sijthoff this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2013-12-06 with Fiction categories.


Robert Ludlum & Patrick Larkin, De Moskou vector De nieuwe leiders van Rusland plannen een Blitzkrieg om Oost-Europa te heroveren. Dat kan alleen als de vijand verzwakt, bang en gedemoraliseerd is. Hiervoor wenden ze zich tot Konstanin Malkovic. Malkovic is rijk en machtig, maar belangrijker: hij beschikt over een nieuw biowapen. Het is onnaspeurbaar en ongeneeslijk: een perfecte moordmachine. Alleen het Covert One-team van kolonel Jon Smith kan dit sinistere complot laten mislukken en de expansie van Rusland tegenhouden... Robert Ludlum heeft meer dan vijfentwintig wereldwijde bestsellers op zijn naam. Voor de Jon Smith-serie werkte hij voor het eerst samen met andere auteurs. Eerder verschenen De Hades Factor, Het Cassandra Verbond, De Armageddon Machine, De Altman Code en De Lazarus Vendetta: spannende thrillers over ontspoorde wetenschap, spionage en blunders van overheidsinstanties.