Scivias Ken De Wegen I

Download Scivias Ken De Wegen I PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Scivias Ken De Wegen I book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Scivias Ken De Wegen I not Found or Blank , you must refresh this page manually

Scivias Ken De Wegen I


Scivias Ken De Wegen I
DOWNLOAD
READ ONLINE
Download Scivias Ken De Wegen I PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Scivias Ken De Wegen 2 Vols


Scivias Ken De Wegen 2 Vols
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hildegard von Bingen
language : nl
Publisher:
Release Date : 2014Scivias Ken De Wegen 2 Vols written by Hildegard von Bingen and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014 with categories.


Hildegard van Bingen (1098-1179), in 2012 heilig verklaard en uitgeroepen tot kerklerares, leidde als benedictines aanvankelijk een verborgen leven. Maar in haar drieënveertigste levensjaar ontving ze in een visioen een opdracht van God om ‘de kluis der mysteriën te ontsluiten’. Daarop schreef ze haar beroemd geworden 'Liber Scivias', een spirituele reisgids voor de gelovige op weg naar het hemels Jeruzalem. Scivias (‘Ken de wegen’) is een trilogie. Naast de Latijnse tekst is een vertaling opgenomen in het Nederlands, die dicht bij Hildgards beeldende taal blijft. De inleiding geeft een korte schets van leven en werk van Hildegard en gaat nader in op de lectio divina, een meditatieve leef- en leeswijze die Hildegard toepast. De toelichting bij tekst en miniaturen helpt de lezer om de samenhang van woord, klank, beeld en betekenis te verstaan.

Scivias Ken De Wegen Iii


Scivias Ken De Wegen Iii
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hildegard van Bingen
language : nl
Publisher: Uitgeverij Verloren
Release Date : 2016Scivias Ken De Wegen Iii written by Hildegard van Bingen and has been published by Uitgeverij Verloren this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2016 with categories.


Vertaling en toelichting: Mieke Kock-Rademakers; ed. Latijnse tekst: A. Führkötter en A. Carlevaris. 00Hildegard van Bingen (1098-1179), in 2012 heilig verklaard en uitgeroepen tot kerklerares, leidde als benedictines aanvankelijk een verborgen leven. Maar in haar drieënveertigste levensjaar ontving ze in een visioen een opdracht van God om?de kluis der mysteriën te ontsluiten?. Daarop schreef ze haar beroemd geworden trilogie Liber 'Scivias' (Ken de wegen) een spirituele reisgids voor de gelovige op weg naar het hemels Jeruzalem. Naast de Latijnse tekst is een vertaling opgenomen in het Nederlands, die dicht bij Hildegards beeldende taal blijft. De inleiding gaat nader in op de 'lectio divina'. De toelichting bij tekst en miniaturen helpt de lezer om de samenhang van woord, klank, beeld en betekenis te verstaan. 00In dit derde deel bereikt de ziel, gesteund door de deugden als goddelijke strijdkrachten, haar uiteindelijke bestemming. Het vormt het magistrale sluitstuk van Liber 'Scivias' en verleent de twee vorige delen hun diepere betekenis. In een bijlage is het zang- en mysteriespel 'Ordo Virtutum' opgenomen, met Nederlandse vertaling. Hildegard componeerde het ter gelegenheid van het feit dat zij met haar zusters het zelfgebouwde klooster in Bingen betrok.

Scivias Ken De Wegen Ii


Scivias Ken De Wegen Ii
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hildegard von Bingen
language : nl
Publisher: Uitgeverij Verloren
Release Date : 2015Scivias Ken De Wegen Ii written by Hildegard von Bingen and has been published by Uitgeverij Verloren this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015 with Mysticism categories.


Hildegard van Bingen (1098-1179), in 2012 heilig verklaard en uitgeroepen tot kerklerares, leidde als benedictines aanvankelijk een verborgen leven. Maar in haar drieënveertigste levensjaar ontving ze in een visioen een opdracht van God om ‘de kluis der mysteriën te ontsluiten’. Daarop schreef ze haar beroemd geworden Liber Scivias, een spirituele reisgids voor de gelovige op weg naar het hemels Jeruzalem. Scivias (‘Ken de wegen’) is een trilogie. Naast de Latijnse tekst is een vertaling opgenomen in het Nederlands, die dicht bij Hildgards beeldende taal blijft. De inleiding geeft een korte schets van leven en werk van Hildegard en gaat nader in op de lectio divina, een meditatieve leef- en leeswijze die Hildegard toepast. De toelichting bij tekst en miniaturen helpt de lezer om de samenhang van woord, klank, beeld en betekenis te verstaan. Dit tweede deel laat zien hoe de ziel in het Nieuwe Testament, verlost door Christus’ menswording, wordt opgenomen in de Kerk. Het eerste deel beschrijft de nog ronddolende ziel van het Oude Testament. Het derde deel verschijnt in 2016. Deel 1 en 2 zijn ook als set te bestellen, met ISBN 9789087044886, en kosten dan samen 65,00 euro.

Scivias


Scivias
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hildegard (von Bingen, Heilige)
language : nl
Publisher:
Release Date : 2012Scivias written by Hildegard (von Bingen, Heilige) and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012 with categories.
De Miniaturen Van Het Boek Scivias


De Miniaturen Van Het Boek Scivias
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Adelgundis Führkötter
language : nl
Publisher:
Release Date : 1977De Miniaturen Van Het Boek Scivias written by Adelgundis Führkötter and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1977 with Christian art and symbolism categories.
Scivias Ken De Wegen I


Scivias Ken De Wegen I
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Hildegard von Bingen
language : nl
Publisher: Uitgeverij Verloren
Release Date : 2015Scivias Ken De Wegen I written by Hildegard von Bingen and has been published by Uitgeverij Verloren this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015 with Mysticism categories.


Hildegard van Bingen (1098-1179), in 2012 heilig verklaard en uitgeroepen tot kerklerares, leidde als benedictines aanvankelijk een verborgen leven. Maar in haar drieënveertigste levensjaar ontving ze in een visioen een opdracht van God om ‘de kluis der mysteriën te ontsluiten’. Daarop schreef ze haar beroemd geworden Liber Scivias, een spirituele reisgids voor de gelovige op weg naar het hemels Jeruzalem. Scivias (‘Ken de wegen’) is een trilogie. Naast de Latijnse tekst is een vertaling opgenomen in het Nederlands, die dicht bij Hildgards beeldende taal blijft. De inleiding geeft een korte schets van leven en werk van Hildegard en gaat nader in op de lectio divina, een meditatieve leef- en leeswijze die Hildegard toepast. De toelichting bij tekst en miniaturen helpt de lezer om de samenhang van woord, klank, beeld en betekenis te verstaan. Dit eerste deel beschrijft de nog ronddolende ziel van het Oude Testament. Het tweede deel laat zien hoe de ziel in het Nieuwe Testament, verlost door Christus’ menswording, wordt opgenomen in de Kerk. Het derde deel verschijnt in 2016. Deel 1 en 2 zijn ook als set te bestellen, ISBN 9789087044886, en kosten dan samen 65,00 euro.

Gezegend Leven


Gezegend Leven
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Wil Derkse
language : nl
Publisher: Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date : 2012-12-07Gezegend Leven written by Wil Derkse and has been published by Lannoo Meulenhoff - Belgium this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-12-07 with Religion categories.


Een verfrissend en onmisbaar boek voor mensen van nu die zich op hun leven, hun verantwoordelijkheid of hun wijze van leiderschap willen heroriënteren. Duizenden leken hebben ontdekt dat de richtlijnen in de regel van Benedictus inspirerende en realistische wegen bieden naar een gezegend leven, gericht op de groei en bloei van personen en de gemeenschappen waarin zij leven en werken. Net zoals in zijn vorige veelgelezen boek Een levensregel voor beginners gaat Wil Derkse in dit boek verder op zoek naar grondhoudingen en deugden die de benedicijnse spiritualiteit kenmerken en maakt die toegankelijk voor niet-kloosterlingen: het cultiveren van de stilte, de toewijding aan werk en studie, het belang van de deemoed (de moed om te dienen), van gastvrijheid en zorgzaamheid, van rentmeesterschap, eerbied en het spreken van het 'goede woord'. Het zijn evenzovele randvoorwaarden voor een (samen)leven waarop zegen rust.