Wereldorde

Download Wereldorde PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Wereldorde book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.

If the content Wereldorde not Found or Blank , you must refresh this page manually

Wereldorde


Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE
Download Wereldorde PDF/ePub, Mobi eBooks by Click Download or Read Online button. Instant access to millions of titles from Our Library and it’s FREE to try! All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it.Wereldorde


Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Henry Kissinger
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2015-03-09Wereldorde written by Henry Kissinger and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2015-03-09 with History categories.


Provocerend en uitgesproken In Wereldorde neemt Kissinger ons mee op een wereldreis langs de historische opvattingen over de ordening van de wereld. Hoe uiteenlopend deze opvattingen ook zijn, iedere beschaving zag zichzelf als het middelpunt van de wereld en beschouwde de eigen normen en waarden als universele standaard. In onze tijd speelt de internationale politiek zich af op wereldniveau. Tegenstrijdige historische opvattingen over de hoe de wereld in elkaar zit, of zou moeten zitten, komen met elkaar in aanraking. Maar de belangrijke spelers zijn onbekend met elkaars spelregels en een gemeenschappelijk doel is er niet. Wereldorde is een uniek boek waarin Kissinger laat zien hoe oude opvattingen terug te vinden zijn in hedendaagse conflictsituaties en hoe we - mogelijk - tot een vreedzame oplossing kunnen komen. Henry Alfred Kissinger werd geboren in Fürth (Duitsland) in 1923. Zijn familie verhuisde in 1938 naar New York, op de vlucht voor het naziregime. Als politicus en diplomaat is hij overal op de wereld geweest, stond presidenten met raad en daad terzijde en was nauw betrokken bij de grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Hij schreef vele boeken waaronder zijn memoires (Classic Memoirs), uitgegeven in drie boeken (2011-2012). In 1973 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

China En De Barbaren Het Verzet Tegen De Westerse Wereldorde


China En De Barbaren Het Verzet Tegen De Westerse Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Henk Schulte Nordholt
language : nl
Publisher:
Release Date : 2018China En De Barbaren Het Verzet Tegen De Westerse Wereldorde written by Henk Schulte Nordholt and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2018 with categories.


Eeuwenlang was China de onbetwiste grootmacht van Oost-Azië. Andere volkeren werden gezien als barbaars. In de Eeuw van Vernedering (1839-1949) degradeerden het Westen en Japan de natie tot een vazalstaat. Inmiddels heeft het land zijn positie als economische mogendheid herwonnen, maar hoe gaan de communistische leiders hiermee om? Voegt Peking zich naar de westerse wereldorde of wil zij de oude glorie herstellen? Kan een botsing met de Verenigde Staten worden voorkomen? 'China en de barbaren' schetst de invloed van de geschiedenis op China?s zoektocht naar een nieuwe identiteit.

De Nieuwe Wereldorde


De Nieuwe Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Rob de Wijk
language : nl
Publisher: Uitgeverij Balans
Release Date : 2019-02-15De Nieuwe Wereldorde written by Rob de Wijk and has been published by Uitgeverij Balans this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2019-02-15 with History categories.


De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn 'Chinese droom' zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld. In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen. Geholpen door de financiële crisis van 2008, president Trumps protectionisme, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de eenentwintigste eeuw de eeuw van China. Daardoor gaat de westerse wereldorde met zijn vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Hoe dit tij te keren, wordt het belangrijkste vraagstuk van onze tijd. Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR-radio.

De Zedelijke Wereldorde


De Zedelijke Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Philipp Moriz Carriere
language : nl
Publisher:
Release Date : 1880De Zedelijke Wereldorde written by Philipp Moriz Carriere and has been published by this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 1880 with categories.
De Zon Zal Van Ons Allemaal Zijn


De Zon Zal Van Ons Allemaal Zijn
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Mehmet Kilic
language : nl
Publisher: BoD – Books on Demand
Release Date : 2021-04-26De Zon Zal Van Ons Allemaal Zijn written by Mehmet Kilic and has been published by BoD – Books on Demand this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2021-04-26 with Political Science categories.


In dit boekje leert de lezer hoe mensen het leven op aarde hand in hand kunnen beveiligen en het geluk van de mensheid kunnen bereiken. (In diesem Büchlein erfährt der Leser, wie die Menschen Hand in Hand das Leben auf der Erde sichern und das Glück der Menschheit erreichten könnte.)

De Zondvloed


De Zondvloed
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Adam Tooze
language : nl
Publisher: Spectrum
Release Date : 2014-08-22De Zondvloed written by Adam Tooze and has been published by Spectrum this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2014-08-22 with History categories.


‘Een magnifieke demonstratie van de uitleggende kracht van geschiedenis.’ The Times In De zondvloed kijkt Adam Tooze naar de verschuivende machtsverhoudingen tijdens het interbellum. Van de slagvelden van Verdun in 1916 naar de financiële crisis in 1931, van Sjanghai naar Berlijn en van Sint-Petersburg naar Washington. Het boek geeft antwoord op vragen als: Hoe heeft de opkomst van de Amerikaanse macht de wereldpolitiek opnieuw gedefinieerd? Hoe ging dat in zijn werk? Wat vond men er destijds van? Wat kunnen we ervan leren voor het heden? Een prachtig geschreven geschiedenisverhaal door een van de beste Britse geschiedenisschrijvers. Adam Tooze heeft in Cambridge, Berlijn en Londen gestudeerd. Tegenwoordig is hij professor aan Yale University. Hij geeft daar leiding aan het centrum voor International Security Studies. Hij won in 2006 The Wolfson History Prize met zijn boek The Wages of Destruction, waarvan in 2015 de Nederlandse vertaling verschijnt.

Occupy De Nieuwe Wereldorde


Occupy De Nieuwe Wereldorde
DOWNLOAD
READ ONLINE


Author : Han Peeters
language : nl
Publisher: Cluster effect
Release Date : 2012-01-20Occupy De Nieuwe Wereldorde written by Han Peeters and has been published by Cluster effect this book supported file pdf, txt, epub, kindle and other format this book has been release on 2012-01-20 with Fiction categories.


Emile van Straten: kunsthistorisch wetenschapper en schrijver, is met zijn vriendin Jenny op wereldreis met hun zeiljacht de Davy Jones. Onderweg krijgt hij van Unesco de opdracht om op de Azoren onderzoek te doen naar een gevonden document op het eiland Terceira. Emile ontdekt de magische ruit. Een symbool dat de sleutel is tot de ontrafeling van wereldmysteries, zoals de piramiden van Gizeh, de Nazca-vlakte in Peru en de geheimzinnige Moai-beelden op Paaseiland. Samen met zijn vriend Jonathan schrijft hij een manifest voor een nieuwe wereldorde met oplossingen voor wereldproblemen, waar nog niemand aan heeft gedacht. Ze richten het OgenOOtschap op met verstrekkende globale gevolgen. Heeft Emile de magische ruit zelf ontdekt of is hij gelokt? Occupy De Nieuwe WereldOrde, een manifest voor een nieuwe en ultieme democratie verpakt in een historische avonturenroman.